Gegratineerde kalfsentrecotes met verse vijgen

Ingrediënten


Bereidingswijze

Kalfsentrecotes op kamertemperatuur laten komen. Korstjes van kaas snijden en kaas in 8 plakjes snijden. Ui pellen en heel fijn snipperen. Vijgen wassen en elk in 6 plakjes snijden. Naaldjes van rozemarijn rissen en fijn hakken. Bakplaat bekleden met bakpapier.Ovengrill voorverwarmen. Grillpan of koekenpan met anti-aanbaklaag verhitten tot gloeiend heet. Kalfsoesters licht bestrijken met olie en in grillpan op hoog vuur in ca. 3 minuten bruin roosteren, halverwege keren. Kalfsoesters op bakplaat leggen. Plakjes abdijkaas erop leggen en helft van rode en rozemarijn erover strooien. Hierop plakjes vijg rangschikken en rest van ui en rozemarijn erover strooien. Besprenkelen met azijn en honing. Zout en peper erboven malen. Bakplaat ca. 15 cm. onder hete grill schuiven en kaas en vijgen in ca. 4 minuten laten kleuren. Met paletmes kalfsoesters voorzichtig op vier warme borden schuiven. Serveren met de tagliatelle met walnotenpesto (zie bijgerechten).

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 652x