Gegratineerde Kalfs/Runderentrecotes met verse vij

Ingrediënten

  • 4entrecotes150g abdijkaas
  • blauwaderkaas is ook niet te versmaden1/2 kleine rode ui4verse vijgen1t rozemarijn1el olie1el honingzeezout en versgemalen peper.

Bereidingswijze

Entrecotes op kamertemp.laten komen.Korstjes van kaas snijden en kaas in 8plakjes snijden.Ui pellen en heel fijn snipperen.Vijgen wassen en elk in 6plakjes snijden.Naaldjes van rozemarijntakje rissen en fijn hakken.Bakplaat bekleden met bakpapier,(tenzij je ovenvaste borden hebt).Ovengrill voorverwarmen.Grillpan of koekenpan verhitten tot gloeiend heet.Entrecotes licht bestrijken met olie en op hoog vuur in ca.3min.bruin roosteren,halverwege keren.Entrecotes op bakplaat leggen,of op ovenvaste borden.Plakjes kaas erop leggen en helft van rode ui en rozemarijn erover strooien.Hierop plakjes vijg rangschikken en rest van ui en rozemarijn erover strooien.Besprenkelen met azijn en honing.Zout en peper erboven malen.Bakplaat ca.15cm. onder hete grill schuiven en kaas en vijgen in ca.4min.laten kleuren.Met paletmes entrecotes voorzichtig op vier warme borden schuiven.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha