Gegratineerde kipragout met prei

Ingrediënten

  • 4 kipfilets -
  • 100 gram gekookte ham -
  • 2 dikke stelen prei -
  • 8 sneetjes Casinobrood -
  • 50 gram knoflookboter -
  • 50 gram braadboter -
  • 2 eetlepels bloem -
  • 1 theelepel kerrie -
  • 1/2 liter melk -
  • 100 gram versgeraspte jongbelegen Goudse kaas -
  • 2 theelepels mosterd -
  • 3 eetlepels ketchup-.html" itemprop="name">tomatenketchup -
  • zout en versgemalen peper

Bereidingswijze

Snijd de kipfilets in blokjes van circa 2 x 2 cm. Snijd de gekookte ham in reepjes. Snijd het lichtgekleurde deel van de prei in ringetjes van 1 cm breed, was ze en laat ze uitlekken. Snijd de korstjes van de sneetjes brood. Rooster de sneetjes kort in de broodrooster. Besmeer de sneetjes met de knoflookboter en snijd ze schuin doormidden.Verhit de helft van de braadboter in de pan en braad de stukjes kip omscheppend rondom aan tot ze beginnen te kleuren. Laat de hamreepjes kort meebakken. Schep de kip en de ham uit de pan. Verhit de resterende boter en laat de prei omscheppend op middelhoog vuur circa 5 minuten fruiten. Bestrooi met de bloem en de kerrie en laat nog 2 minuten bakken. Roer er scheut voor scheut de melk door. Roer er, als het een gladde saus is, de helft van de geraspte kaas door. Breng de saus op smaak met de mosterd, de tomatenketchup en wat zout en peper. Schep er de kip en de ham door en laat nog circa 5 minuten stoven. Schep de kipragout in een ronde ovenschaal en dek dakpansgewijs af met de sneetjes casinobrood. Let op dat de beboterde kant boven ligt en bestrooi met de resterende kaas. Zet de schaal niet te dicht onder de voorverwarmde ovengrill tot de kaas begint te kleuren.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha