Gegratineerde mosselen met dille-tomatensaus.

Ingrediënten

  • 4 kg mosselen
  • 1 prei
  • 3 worteltjes
  • 1 bos (ca. 60 g) dille
  • 2 eetlepels slaolie
  • 3 dl witte wijn
  • zout
  • peper
  • 4 dl tomatensaus
  • 1/8 l zure room
  • 75 g jong belegen geraspte kaas.

Bereidingswijze

Was de mosselen en zoek ze uit: verwijder kapotte exemplaren en mosselen die wijd openstaan. Snijd de prei en de worteltjes klein. Hak de dille fijn. Verhit de olie in een grote diepe pan en bak hierin de prei en de worteltjes 3 minuten op een hoog vuur. Voeg de wijn, een snufje zout, een snufje peper, 1/3 van de dille en de mosselen aan de pan toe. Leg het deksel op de pan, breng het vocht aan de kook en kook de mosselen 5 tot 8 minuten tot ze allemaal openstaan en gaar zijn. Schud de mosselen tussentijds even op.Verwijder mosselen die niet zijn opengegaan en haal de goede mosselen uit de schelp. Meng de mosselen in een lage ovenvaste schaal met de tomatensaus en de dille. Meng de zure room met de geraspte kaas en verdeel het mengsel over de mosselen. Laat het gerecht onder een hete grill goudbruin worden.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha