Gegratineerde paprika gevuld met gehakt

Ingrediënten


Bereidingswijze

Korstjes van brood snijden. Boven kom brood verkruimelen. Melk toevoegen. 10 min. laten weken. Paprika's wassen. Overdwars halveren. Zaadlijsten voorzichtig verwijderen. Onderkant van paprika's recht afsnijden, zodat ze blijven staan. Afsnijdsel van paprika's in stukjes snijden. Uien pellen en heel fijn snipperen. Spaanse peper wassen en kroontje verwijderen. In lengte halveren. Zaadlijsten verwijderen. In stukjes snijden. In kopje peterselie fijnknippen. In koekepan margarine verhitten. Ui 3 min. zachtjes bakken. Toevoegen: gehakt, Spaanse peper en fijngesneden paprika. Met vork in 5 min. rul bakken. Evt. overtollig vet eraf schenken. Toevoegen: broodmengsel, 3/4 deel van peterselie, eieren, 1,5 theel. zout, 1 theel. peper, paprikapoeder en 3/4 deel van kaas. Door elkaar roeren. Hiermee paprika's vullen. Rest van kaas erover strooien. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.Oven voorverwarmen op 200 C. In wijde ovenschotel 1 dl. heet water schenken. Bouillonpoeder erdoor roeren. Paprika's erin zetten. Afdekken met aluminiumfolie. In midden van oven, paprika's 25 min. verhitten. Aluminiumfolie verwijderen. In nog 10 min. gehakt lichtbruin laten kleuren. Uit oven nemen. Bestrooien met rest van peterselie.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 608x

Jouw laatst bekeken recepten