Gegratineerde venkel in tomatensaus

Ingrediënten

  • * 2 eetlepels olijfolie * 1 ui
  • fijngesneden * 1-2 theelepels gedroogde oregano * 1 dl droge witte wijn * 1 pak gezeefde tomaten a 4 dl * zout * peper * 2 eetlepels fijngesneden verse basilicum + extra voor garnering * 500 gram tomaten
  • ontveld
  • in stukjes * 750 gram venkel
  • in plakken van 1/2-1 cm * 150 gram geraspte parmezaanse kaas * 1 ciabattabrood in plakjes *

Bereidingswijze

Verwarm de olie en bak hierin de ui, knoflook, oregano 3-4 minuten. Voeg de wijn toe en laat deze helemaal verdampen. Voeg de gezeefde tomaten,z out, peper en de fijngesneden basilicum toe. Kook het mengsel in ? 5 minuten in tot een dikke saus. Roer de tomaten erdoor. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de venkelplakken in 6-10 minuten beetgaar. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze licht met zout en peper. Schep een laagje tomatensaus in de ovenschaal(tjes) en leg hierop dakpansgewijs de plakken venkel. Bestrooi de venkel met 75 gram kaas en schenk de rest van de tomatensaus erover. Strooi nog 75 gram kaas erover en bak de venkel 25-30 minuten in het midden van de oven. Rooster de ciabatta lichtbruin. Garneer de venkel met de basilicumblaadjes en serveer met de ciabatta.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

5 1

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 581x

Jouw laatst bekeken recepten