Gegrilde Parelhoen met knoflook en kruidenkorst

Ingrediënten

  • 3 hele knoflookbollen
  • 41/2 eetl. olijfolie
  • 41/2 eetl. gehakte verse kruiden(peterselie
  • dragon en koriander/in gelijke hoeveelheden) 6 parelhoenborsten met been
  • 11/2 ui
  • gepeld en gehakt
  • 150ml. droge witte wijn
  • 150 ml. room
  • 750g diepvrieserwten
  • 3 eetl. munt
  • fijngehakt
  • 3 theel. Dijonmosterd
  • 4 eetl. geraspte Parmezaanse kaas
  • z en p.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 C. Pel twee teentjes ,plet en leg apart. Leg de overige knoflookteentjes op een stuk aluminiumfolie, besprenkel met enkele druppels olijfolie en vouw ze tot een pakketje samen. Plaats in de oven en rooster ze 30 min. of totdat de knoflookteenjtes zeer zacht zijn geworden. Haal de knoflook eruit(Laat de oven aanstaan). Leg 16 knoflookteenjtes apart ter garnering. Druk de zachte pulp uit het velletje van de overgebleven teentjes en vermeng met de kruiden. Verhit een gietijzeren grillpan met een geribbelde bodem. Breng de parelhoen op smaak en wentel ze in een beetje olijfolie om ze in te vetten. Plaats ze in de hete grillpan met de velkant naar onderen en schroei ze dicht totdat er ruiten zijn ontstaan. Plaats de parelhoenborsten vervolgens in een braadpan met de velkant naar boven en zet in de oven ongeveer 25 min totdat ze net gaar zijn.Verhit ondertussen de overige olijfolie in een steelpan en fruit de ui glazig en zacht. Voeg de apart geplette knoflook toe en fruit nogmaals 1 min. Voeg de wijn toe en laat het geheel voor twee derde inkoken, voeg vervolgens de room toe en laat voor de helft inkoken. Doe de erwten erbij en breng weer aan de kook. Vermeng met behulp van een hand mixer het mengsel kortstondig tot een grove puree. Voeg de munt toe en kruid royaal. Houd warm. Zet de grill op de hoogste stand. Verwijder het been van de parelhoenders. Bestrijk de velkant van elke borst met een beetje van de mosterd en dek met de knoflookkruidenmengsel af. Bestrooi met de geraspte kaas en grill licht bruin.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha