Gegrilde varkensoester met yoghurtsausje

Ingrediënten


Bereidingswijze

Zet de oven aan op de warmhoudstand. Leg de varkensoesters op een bord en kast ze in met citroenolijflolie. Klop voor het saussje de yoghurt met de kruidenmix en de peterselie goed door elkaar. Maak op smaak met peper en zout en meng er een scheutje olijfolie doorheen. Knijp de knoflook erboven uit en roer alles goed door.Snijd de wortel en courgette in dunne plakjes. Meng een paar el bloem met wat zout, peper en Italiaanse kruidenmix in een plastic zak en doe wortel en courgette (beetje bij beetje) erin en schud goed om, zodat alle plakjes zijn bedekt met het bloemmengsel. Schenk in het wokje een paar dl zonnebloemolie verhit de olie goed. Frituur de wortel- en courgetteplakjes in een paar minuten goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en zet even weg in de warmhoudoven. Verhit de grillpan en grill de varkensoesters hierin op hoog vuur 4 minuten aan elke kant. Haal ze uit de pan en bestrooi ze met zout en peper. Laat een paar minuten rusten en snijd ze dan in mooie plakjes.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha