Gegrillde koteletjes met knoflook-aardappelpuree e

Ingrediënten


Bereidingswijze

Combineer marinade en vlees in een plastic zak of schaal. Enkele uren marineren in de koelkast, liefst een hele nacht. Daarna vlees laten uitlekken. Oven voorverwarmen op 180 C. Verhit olie in een grote pan op hoog vuur, bak de koteletjes bruin, 2-3 minuten per kant. Daarna op een bakplaat leggen en in de oven bakken voor 10-15 minuten. In dezelfde pan op laag vuur knoflook goudbruin bakken, van vuur af kruiden erbij roeren. Serveren met de puree en groenten. Knoflook-Aardappelpuree: 3 medium aardappels, geschilt en in dobbelsteentjes. 2 teentjes knoflook, geroosterd 2 el room 1 el extra virgin olijfolie 1 tl peterselie zout en peper naar smaak Aardappels koken in gezouten water tot gaar. Al het water uit de pan gieten op 2 cm na. Voeg de knoflook, room, olie en peterselie toe. Om scheppen tot een mooie gladde massa ontstaat. Op smaak brengen met peper en zout. Gegrillde groenten: 400 gr gesneden 'harde' groenten, bijvoorbeeld wortel, broccoli, courgette, selderijstengels, etc. 2 teentjes knoflook, gehakt 1/2 tl rozemarijn 1 el olijfolie Olie mengen met knoflook en rozemarijn. Met een kwastje de groenten bestrijken met het olie mengsel en grilleren tot beetgaar, 2-3 minuten.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha