Gehaktballetjes met roergebakken courgette.
Ingrediënten
- 500 gr. gemengd gehakt.
- 2 teentjes knoflook
- uitgeperst
- 2 theel. provencaalse kruiden.
- zout en peper.
- nootmuskaat.
- 1 ei.
- 25 gr. paneermeel.
- 8 eetl. olijfolie.
- 1 kg. kruimige aardappels.
- 200 ml. melk.
- 50 gr. roomboter.
- 2 courgettes.
- 2 bosuitjes.
Bereidingswijze
Schil en was de aardappels en kook ze gaar.
Was de courgettes en schaaf ze in lange linten met een kaasschaaf en snijd de bosuitje in schuine stukken.Meng het gehakt met de knoflook en de provencaalse kruiden,zout en peper,het ei en het paneermeel.
Rol gehaktballetjes ter grootte van een walnoot.
Verhit 5 eetl. olij in de pan en bak de balletjes in ca. 20 min. gaar en bruin.
Giet de aardappels af en voeg melk en de boter toe.
Zet de pan terug op een laag vuur tot de boter smelt en de melk warm wordt.
Stamp de aardappels tyot een puree en breng op smaak met zout en peper en nootmuskaat.
Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan en roerbak de courgette en de bosui in ca. 5 min. gaar.
Bestrooi met zout en peper.
Wat vind je van het recept? Geef je mening!
0 0Reageer zelf op dit recept
Over dit recept
- Aantal keer bekeken: 740x