Gekookte postelein

Ingrediënten

  • 1 1/2 kilo postelein * boter * maizena * zout * gezuiverd krijt.

Bereidingswijze

Maak de postelein schoon door onkruidjes en worteltjes te verwijderen. Was de groenten enkele malen grondig en doe ze in een vergiet. Druk het water er zoveel mogelijk uit en breng de postelein over in een pan, waar u haar zonder toevoeging van water op een hoog vuur laat slinken. Schep de postelein tijdens het slinken goed om. Draai het vuur lager en kook de postelein in 15 minuten gaar. Breng de groenten over in een vergiet en laat ze uitlekken.Voeg, terug in de pan, een paar eetlepels boter toe en bind de nog aanwezige vocht met aangemaakte maizena. Breng het gerecht op smaak met zout en roer er 2 eetlepels gezuiverd krijt door om het oxaalzuur te neutraliseren.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 709x

Jouw laatst bekeken recepten