Gekruide Cajun Jambalaya

Ingrediënten

  • 175 gram rijst *
  • 3 dl kippen- of visbouillon (of 1/2 bouillonblokje
  • opgelost in 3 dl water) *
  • een snufje saffraanpoeder *
  • een scheutje witte wijn *
  • zout *
  • oijfolie *
  • 1 ui *
  • 2-3 teentjes knoflook *
  • 1 rode peper *
  • 1 rode paprika *
  • 1 dubbele kipfilet (250-300 gram) *
  • 50 gram ontvelde ongezouten pinda's *
  • 1 klein bosje verse koriander *
  • 2 eetlepels cajunkruiden *
  • 85 gram diepvrieserwtjes * 150 gram roze garnalen (of rivierkreeftjes) *
  • 1 grote tomaat/

Bereidingswijze

Doe de rijst in een pan, voeg er de bouillon, een scheut witte wijn, een snufje zout en de saffraan aan toe en breng het geheel aan de kook/ Laat de rijst, goed afgedekt, op laag vuur in 15 minuten zachtjes doorkoken. Verhit op matig vuur de olijfolie in een hapjespan of wadjan. Snipper de ui, doe die met de geperste knoflook in de pan en laat 2 minuten zachtjes fruiten. Snijd de paprika klein en doe hem in de pan. Verwijder de pitjes uit het pepertje, hak het klein, doe het ook in de pan en zet het vuur hoger. Snijd de kip in stukjes en voeg ze aan het gerecht toe. Roer af en toe door. Doe de pinda's met de koriander en de cajunkruiden in een foodprocessor en hak ze zeer fijn. Voeg het pindamengsel, de garnalen en de erwtjes toe en verhit 3-4 minuten op hoog vuur, maar laat niet aanbakken. Snijd de tomaat in stukken. Schep de rijst in de hapjespan en doe er de stukken tomaat bij. Verhit nog een minuutje en voeg eventueel nog wat cajunkruiden toe.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha