Gele rijst met kip en cashewnoten

Ingrediënten

  • 1 pak Lassie Gele rijst
  • 400 g kipfilet
  • in plakjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • geperst
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 grote rode paprika
  • in reepjes
  • 150 g wortelreepjes
  • 3 lente-uitjes
  • in stukjes
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels sherry
  • 100 g cashewnoten

Bereidingswijze

1. Kook de rijst 8 minuten in een pan met ruim kokend water en zout. 2. Giet de rijst af en laat deze nog 15 minuten afgedekt staan. Roer intussen in een kom de kipfilet met 1 eetlepel olijfolie, knoflook en gemberpoeder door elkaar. Verhit de overige olie in een wok en roerbak hierin de kip in ca. 5 minuten rondom goudbruin en gaar. Voeg de paprika en wortelreepjes aan de kip toe en roerbak deze ca. 3 minuten op middelhoog vuur mee. 3. Roerbak de lente-uitjes ca. 1 minuut met de kip mee. Blus het gerecht af met ketjap en sherry. Strooi de cashewnoten over de kip en breng het gerecht op smaak met zout en peper. 4. Verdeel de rijst en kip met cashewnoten over vier borden.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha