Gele rijst met vlees en tauge

Ingrediënten

  • 1 pak gele rijst(325g Lassie)
  • 400g magere hamlappen
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • peper
  • 3 eetlepels wokolie(Conimex)
  • 1 zakje mix voor Thaise mie(Honig)
  • 1 zak boerensoepgroenten(300g)
  • 200g tauge.

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing in ca. 8 minuten gaar. Snij intussen het vlees in reepjes en bestrooi ze met peper en zout. Pel en pers de knoflook uit boven het vlees. Giet de rijst af en laat de rijst afgedekt staan. Verhit de wok en voeg de wokolie toe en bak het vlees op een hoog vuur krokant. Voeg de mix en 100ml water toe aan het vlees. Laat het vocht verdampen, voeg de soepgroenten toe en bak deze op een hoog vuur even mee. Spoel de tauge onder stromend water. Schep de rijst en de tauge door het vleesmengsel en bak nog ca. 2 minuten.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 443x

Jouw laatst bekeken recepten