Gemarineerde biefstuk met saus van rode wijn en po

Ingrediënten

  • 4 kogelbiefstukjes van 125 gr.
  • 1 eetl.olijfolie.
  • zout en peper.
  • 25 gr. boter.
  • 8 sjalotjes
  • gehalveerd.
  • 2 dl. rode port.
  • 1 dl. rode wijn.
  • 5 dl. runderbouillon.
  • 50 gr. koude boter
  • in blokjes gesneden.

Bereidingswijze

Verhit de boter in een sauspannetje, voeg de sjalotjes toe en bak ze lichtbruin. Voeg de port en de wijn toe en laat de saus 2 min. koken. Voeg de bouillon toe en laat de saus tot de helft inkoken. Roer een voor een de blokjes boter erdoor. Maak op smaak met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan. Schroei de biefstukjes aan beide kanten in 3 min. dicht. Laat ze nog 3 min. doorgaren in de pan. Schep de biefstukjes uit de pan op een bord en laat ze 5 min. rusten. Verdeel hierna de biefstukjes over de borden en schenk de saus met de sjalotjes erover. Lekker met gebakken krieltjes.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha