Gemarineerde gegrillde kipfilet met bloemkool-wort

Ingrediënten

  • 2 flinke kipfilets
  • een paar el hot chilisaus
  • sap van een halve citroen
  • een scheut olijfolie
  • wat vers korianderblad
  • een paar el korianderstelen
  • kleingesneden
  • een halve bloemkool
  • in roosjes
  • een halve wortel
  • in blokjes
  • 1 rode ui
  • gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • gesnipperd
  • een dl Griekse yoghurt
  • 3 tl garam masala
  • 3 el hot curry paste(patak)
  • vloeibare margarine

Bereidingswijze

Maak de marinade van de hot chili saus, het citroensap en de olijfolie en laat de dikke kipfilets daar een paar uur in marineren. Stoom de bloemkoolroosjes en de wortelblokjes 5 minuten boven een pan met kokend heet water en giet meteen af om nagaren te voorkomen. Fruit de ui in de verhitte vloeibare margarine en voeg de knoflook toe. Laat een minuutje meefruiten en voeg dan de currypaste, de korianderstelen en de yoghurt toe. Roer de garam masala erdoor heen en maak op smaak met zout. Laat plm. 5 minuten pruttelen totdat de groente beetgaar is. Haal de pan van het vuur en houd warm. Haal de kipfilets uit de marinade en laat uitlekken. Intussen is de (gietijzeren) grillpan zonder olijfolie (walmen!) verhit. Leg nu de kipfilets erop en schroei ze aan beide kanten dicht en bruin in ongeveer 10 minuten. Zet dan het vuur laag, dek de filets af met alufolie en laat nog 10 minuten garen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 459x