Geroerbakken kipfilet met komkommer en lente-ui

Ingrediënten

  • 1 kleine of 1/2 grote komkommer2 lente-uitjes200 gr. kipfilet1 eetl. zonne
  • bloemolie2 knoflookteentjes1 theel. chilipoeder1 eetl. sojasaus1 eetl. droge
  • sherryzoutversgemalen peper

Bereidingswijze

Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en verwijder de zaadjes met een lepeltje. Snijd de helften in boogjes van circa 1 centimeter en laat die ongeveer 15 minuten, in een zeef, uitlekken.Snijd de schoongemaakte lente-uitjes in stukjes van 2 centimeter. Snijd de kipfilet in stukjes.Verhit de olie in een wok en roerbak de stukjes kip rondom lichtbruin.Pers de gepelde knoflookteentjes erboven uit en roer er de chilipoeder, sojasaus en sherry door.Voeg de lente-ui toe en roerbak het geheel nog 2 minuten.Voeg de komkommer toe en laat die al roerende in ongeveer 2 minuten door en door warm worden.Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha