Geroosterde kipfilet met citroen en groene kool

Ingrediënten

  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • mespuntje komijnpoeder
  • 1 teen knoflook geperst
  • citroensap
  • 1 1/2 eetlepel olijfolie
  • zout
  • peper
  • 175 g kipfilet in dikke lange repen gesneden
  • 300 g voorgekookte aardappelpartjes
  • 1 theelepel rozemarijnnaaldjes
  • 1/2 citroen in plakjes
  • 2 lente uitjes in stukjes van 3 cm
  • 500 g groene kool in dunne reepjes
  • 6 kerstomaat.html" itemprop="name">kerstomaat.html" itemprop="name">kerstomaatjes in kwarten.

Bereidingswijze

Meng kaneel, komijn, knoflook, citroensap, 2 theelepels olie en zout en peper naar smaak. Bestrijk de kip ermee en laat 5 minuten intrekken. Verwarm de grill voor. Meng aardappelpartjes met zout, peper, rozemarijn en 1 theelepel olie. Leg aardappels en kop op de bakplaat. Verdeel citroenplakjes over de kip. Rooster kip en aardappels in 13-15 minuten en keer ze halverwege. Verhit 6 minuten voor het einde 1/2 eetlepel olie in de wok en bak lente ui 1 minuute. Voeg kool toe en bak 4-5 minuten. Doe tomaat erbij en bak 1 minuut. Voeg zout en peper toe.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha