Geroosterde mignons met paddestoelen in rode wijn

Ingrediënten

  • 1 varkenshaasje
  • ca. 250 gram**ca. 5 eetlepels traditionele olijfolie**zwarte peper uit de molen**? theelepel fijngehakte gedroogde rozemarijnnaaldjes**300-350 gram kleine scchoongemaakte champignons**1 gesnipperde middelgrote ui**2 teentjes gehakte knoflook**zout**witte peper uit de molen**2? dl eenvoudige rode wijn**1? dl vleesfond
  • uit potje**? eetlepel fijngehakte (blad)peterselie**1/3 eetlepel fijngesneden basilicumblaadjes**2 tomaten
  • ontveld
  • vruchtvlees in minuscule blokjes gesneden

Bereidingswijze

Maak het vlees droog met keukenpapier. Snijd het varkenshaasje in(ca. 10)vingerdikke plakken. Schenk 2? eetlepel olie in een diep bord. Maal er een beetje zwarte peper over en voeg de rozemarijnnaaldjes toe. Roer alles krachtig door. Leg de plakjes varkenshaas tenminste 20 minuten in de gekruide olie. Keer ze na 10 minuten even om. Snijd de reeds schoongemaakte champignons in vieren.Verhit een koekenpan(een wok is nog handiger)en laat er 1? eetlepel olie er even in rond walsen. Voeg de ui toe en laat deze 2 minuten fruiten. Schep de knoflook er door en voeg na 1 minuut de champignons toe. Laat alles onder voortdurend roeren en omscheppen 3 minuten bakken. Voeg de wijn en fond toe. Laat alles aan de kook komen. Temper de warmtebron en laat alles dan nog zolang zachtjes koken tot door het indampen niet meer dan de helft van de oorspronkelijke hoeveelheid vocht is overgebleven. Voeg er wat zout en peper aan toe. Houd alles warm. Roer er vlak voor het opdienen verse tuinkruiden en tomatenblokjes door. Verhit een grillpan of-plaat en bestrijk hem met een kwastje met olie. Laat de varkensmignons in 6-8 minuten aan weerszijden goudbruin en gaar roosteren. Bestrooi het vlees na het roosteren met wat zout.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha