Gesauteerde gevulde paprika

Ingrediënten

  • -5 rode en 5 groene paprika's
  • -5 middelgrote gedroogde Chinese champignons
  • -350 g varkensvlees (niet te mager)
  • -3 eetlepels gedroogde garnalen
  • -5 lente uitjes
  • -50 g bamboe (uit blik)
  • -1 losgeklopt eiwit
  • -4 eetlepels soja of maisolie
  • -2 eetlepels medium dry sherry
  • VOOR DE MARINADE:
  • -1 th lepel zout en 1 th lepel suiker
  • -2 th lepels lichte en 2 th lepels donkere sojasaus
  • -4 th lepels medium dry sherry
  • -2
  • 5 th lepels aardappelmeel
  • -6 eetlepels water
  • -2 th lepels sesamolie
  • VOOR DE SAUS:
  • -2
  • 5 th lepels aardappelmeel
  • -1
  • 3 dl bouillon en weekwater van de champignons
  • -1
  • 5 eetlepel soja of maisolie
  • -5 tenen knoflook
  • -2
  • 5 eetlepels zwartebonensaus
  • vermengd met 1 th lepel suiker en 2 th lepels olie
  • -2 kleine pepertjes naar keuze

Bereidingswijze

-snij de paprika's overlangs in 4 en verwijder zaad -blancheer 1 a 2 min in kokend water -spoel ze direct, zodat de paprika knapperig blijft -laat uitlekken en dep droog -druk de geweekte champignons uit, maar laat ze wat vochtig -snij de hoeden in dunne reepjes en dan in blokjes -bewaar het weekwater -hak of maal het vlees met de geweekte garnalen fijn en doe in een kom -voeg zout, suiker, beide sojasausen, sherry, aardappelmeel en de helft van het water aan het gehakt toe en roer krachtig in een richting -voeg de rest van het water erbij en roer stevig om -roer de champignons, de in fijne ringetjes gesneden uien en fijngehakte bamboe erdoor en laat 15 a 30 min marineren -meng er dan de sesamolie en het losgeklopt eiwit door-vul elke paprika tot aan de rand met het mengsel -verhit een wok op hoog vuur tot deze begint te roken -laat 2 eetlepels olie rondvloeien -leg de helft van de paprika erin met de vulling naar onder en bak 1 min -temper het vuur en dek de wok af en laat nog 2 min doorbakken -keer de stukken paprika om en bak 1 a 2 min verder -draai het vuur hoog en blus af met 1 eetlepel sherry -als het sissen stopt, leg dan de stukken paprika op een verwarmde schotel en hou warm -was de wok om met warm water en droog deze af -bak de rest van de paprika en maak de wok terug schoon SAUS: -doe aardappelmeel in een kommetje en voeg al roerend de bouillon geleidelijk erbij met het weekwater van de champignons -verhit de wok tot deze begint te roken -laat er 1,5 eetlepel olie rondvloeien -voeg de fijngehakte knoflook erbij, dan de zwarte bonenpasta en de in ringetjes gesneden pepertjes en schep om -voeg de bouillon oplossing toe en roer op laag vuur -schenk de saus, als deze borrelt, over de paprika's en serveer meteen

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 839x

Jouw laatst bekeken recepten