Gestoofde kabeljauwschotel met spaanse wijn

Ingrediënten

  • 1/2 zakje verse provencaalse kruidenmix (15 gr.)
  • 2 uien
  • 600 gr. kabeljauwfilet
  • zout
  • peper
  • 2 el. bloem
  • 4 el. (olijf)olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 visbouillontablet
  • 2 theel. chilipoeder
  • 1 blik tomatenblokjes (netto 400 gr.)
  • 2 dl. spaanse droge rode wijn (bijv. Los Molinos crianza)

Bereidingswijze

Tijmblaadjes en rozemarijnnaaldjes uit kruidenmix boven kopje van takjes rissen. Rest van kruiden in kopje fijnknippen. Uien pellen en snipperen. Kabeljauw in 12 stukken snijden. Bestrooien met zout en peper. Op plat bord bloem strooien en kabeljauwstukken erdoor wentelen, zodat alle kante bedekt zijn met bloem.In hapjespan 2 el. olie verhitten. 6 Kabeljauwstukken in ca. 3 min. bruin bakken. Met schuimspaan op bord scheppen en onder aluminiumfolie warmhouden. Dit nog eenmaal herhalen. In bakvet ui in ca. 2 min. glazig fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Chilipoeder, kruiden, tomatenblokjes met vocht, wijn en 1 dl. water erdoor roeren. Op matig hoog vuur onafgedekt in ca. 7 min. laten inkoken tot sausdikte. Op smaak brenten met zout en peper. Kabeljauw in saus leggen (niet roeren!). Aan de kook brengen en onafgedekt in nog ca. 5 min. zachtjes gaar stoven.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 638x