Gestoofde kalfsschenkel uit de Romertopf

Ingrediënten

  • 1 kalfsschenkelzout en peperpaprikapoeder1 eetlepel boter1/2 kopje witte wijn1/2 kopje zure roomsauspoeder

Bereidingswijze

Laat de Romertopf 10 minuten onder water staan. Wrijf het vlees in met paprikapoeder, zout en peper. Bestrijk het vlees met gesmolten boter en leg het in de Romertopf. Meng de room met de wijn en schenk het over het vlees. Leg de deksel op de Romertopf, zet hem in een koude oven en stel hem in op 200 graden. Stoof het vlees in 1 1/2 uur gaar en mals. Bedruip het vlees na een uur. Schenk het vocht in een pannetje, leng het aan met water en maak de saus af met sauspoeder. Laat intussen het vlees zonder deksel in de oven een bruin korstje krijgen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1541x

Jouw laatst bekeken recepten