Gestoofde runderlapjes met peper in rode wijn

Ingrediënten

  • -1 th lepel zwarte peperbolletjes
  • -1 th lepel bloem
  • -1 kg runderstooflappen (in stukken van 5 cm gesneden)
  • -3 eetlepels olijfolie of gesmolten rundervet
  • -2 grote uien (gesnipperd)
  • -2 grote tenen knoflook (geperst)
  • -4 dl rode wijn
  • -zout en vers gemalen zwarte peper
  • -2 laurierblaadjes
  • -een takje tijm
  • -2 eetlepels creme fraiche

Bereidingswijze

-plet de peperbolletjes fijn in een vijzel -roer ze op een bord door de bloem -haal het vlees door het bloemmengsel en druk goed aan-verhit 2 eetlepels olie of vet in de pan -bak het vlees goed aan rondom en schep het daarna uit de pan -doe de rest van de olie in de pan -op hoog vuur de uien laten fruiten (3 a 4 min) en pers de look er de laatste minuut bij -meng de rest van de bloem op het bord en meng door de uien -roer er scheut per scheut de wijn door -blijf roeren , zodat geen klonters ontstaan -roer goed op de bodem en de randen, om de aanbaksels los te maken -doe het vlees er bij als de saus kookt -wat zout en peper en de laurier toevoegen -opnieuw aan de kook brengen -deksel op de pan en plaats de pan in het midden van de voorverwarmde oven (150?C) en laat 2 uur stoven -voor het serveren de kruiden, en de room door de saus roeren

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 574x