Gevulde groene paprika's met pepergehakt

Ingrediënten

  • -1 ui (fijn gehakt)
  • -4 eetlepels olie
  • -6 kleine groene paprika's of 4 grote
  • -500 g runds of varkensgehakt
  • -3 tenen knoflook (uit de pers)
  • -5 rode pepertjes (fijngehakt)
  • -1/2 th lepel oregano
  • -1 laurierblaadje
  • -1/2 l water
  • -zout en peper
  • -2 th lepels tomatenpuree
  • -1 th lepel gehakte basilicum
  • -2 vleestomaten (ontveld
  • ontpit en in blokjes)
  • -1 blikje van circa 200 g kidneybonen
  • -100 g geraspte oude belegen kaas

Bereidingswijze

BEREIDING VAN DE VULLING: -fruit de ui glazig in de olie -voeg vlees, knoflook, pepers, oregano, laurier, water, zout, peper, tomatenpuree en basilicum erbij en breng al roerend aan de kook -zet het vuur laag en laat 45 min sudderen op een zacht vuur (af en toe omroeren) -voeg de bonen en tomaten erbij en terug aan de kook brengenDE PAPRIKA4S: -verwijder de steeltjes -leg de paprika's in kokend water en laat ze 5 min zacht doorkoken -dompel ze in koud water en laat ze uitlekken -snij ze in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes -vul de paprika's met het vleesmengsel -bestrooi met de kaas en zet ze in de hete oven tot de kaas gesmolten is

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha