Gevulde kalkoen a la Champardennaise.

Ingrediënten

  • 1 schoongemaakte kalkoen (leeggehaald)
  • 500g gehakt (naar keuze : combinatie van varkens ?en kalfsvlees of everzwijn)
  • 5 reepjes gerookt spek
  • 5-tal gekookte kastanjes (kan je kant-en-klaar kopen)
  • 250 g mengeling van boschampignons (+ 2 truffels naar keuze)
  • 1 eetlepel oude Marc de Champagne of Cognac
  • 2 eieren
  • 2 witte pensen
  • 1 snuifje mengeling van zout en peper
  • 1 snuifje gemalen nootmuskaat
  • 1 snuifje korianderpoeder
  • 1 snuifje mengeling van Aziatische kruiden (kurkuma
  • komijn
  • gember)
  • optioneel : fijngesneden rode pepertjes
  • 2
  • 5 dl slagroom
  • boter en/of olie (of ganzenvet)
  • 1/4de fles Champagne

Bereidingswijze

Vulling: 'farce Champardennaise' Snij de pensen in stukjes. Vermeng 500g gehakt met de spekreepjes, de stukjes witte pens, 2 eieren en 2,5 dl slagroom. Voeg ongeveer 1 eetlepel Marc de Champage of Cognac toe, fijngesneden kastanjes, fijngesneden boschampignons. Meng het geheel en kruid met een snuifje peper en zout, nootmuskaat, korianderpoeder en een mengeling van Aziatische kruiden (+ eventueel fijngesneden rode pepertjes). Bestrijk de gevulde kalkoen overvloedig met boter en olie of ganzenvet naar keuze. Plaats de kalkoen 1,5u a 2u in de oven. Bedruip de kalkoen om de 20 minuten met het braadvocht. Deglaceer de kalkoen met een vierde fles champagne 30 minuten voor het einde.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 539x

Te vinden in:

Jouw laatst bekeken recepten