Gevulde kalkoenfilets met witte en rode wijnsaus

Ingrediënten

  • 2 dikke
  • grote kalkoenfilets110 gr. witbroodkruim200 gr. kastanjechampignons
  • 1 eetl. tomatenpuree1 teentje knoflook
  • gepeldhandvol platte peterseliezout
  • versgemalen zwarte peper1 eidooier2 eetl. olijfolie2 teentjes knoflook
  • gepeld
  • Voor de rode wijnsaus:110 ml. rode wijn120 ml.
  • kippenbouillon30 gr. boterVoor de witte wijnsaus110 ml.
  • witte wijn1/4 kippenbouillonblokje1 eetl. gehakte bieslook85 ml. slagroom

Bereidingswijze

Klop de kalkoenfilets plat met een vleeshamertje.Doe het broodkruim en de kastanjechampignons in een keukenmachine en maal het fijn.Meng het samen met de tomatenpuree, 1 teentje knoflook, peterselie, peper en zout en de eidooier tot een geheel.Schep het mengsel in het midden van de kalkoenfilets en vouw er de kalkoen omheen.Verhit de olie in een pan en bak de kalkoen, met de 2 hele teentjes knoflook, circa 5 minuten aan alle kanten tot het doorbakken en gaar is.Doe intussen de rode wijn, kippenbouillon en boter in een steelpan en laat het op laag vuur in 10 a 12 minuten inkoken tot sausdikte.Voor de witte wijnsaus doe je de witte wijn met het stukje bouillonblok in een pan en laat het 5 a 6 minuten op laag vuur inkoken.Doe er de bieslook en de slagroom bij en laat het nog 2 minuten pruttelen.Leg de kalkoenfilets op 2 mooie borden en schep er de witte en rode wijnsaus over.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha