GEVULDE KIPFILET OP Z'N ITALIAANS MET SPINAZIE

Ingrediënten

  • 4 enkele kipfilets1 el zongedroogde tomaten4 el fijngehakte verse kruiden(peterselie
  • tijm
  • oregano
  • salie enz.)2 el geraspte parmezaanse kaas1 teentje knoflook1500 g verse spinazie20 g boter2 el olijfoliezout en peper

Bereidingswijze

Maak met een scherp,puntig mes een inkeping in de dikke kant van de kipfilets.Beweeg het mes voorzichtig in de filets heen en weer.Er ontstaat nu een holte die gevuld kan worden.Snijd de zongedroogde tomaten in zeer kleine stukjes.Meng de tomaat,fijngehakte kruiden en parmezaanse kaas door elkaar.Voeg aan dit mengsel de knoflook uit de knijper toe.Vul de kipfilets met dit mengsel en druk het met een wijsvinger goed aan.Sluit de inkeping in de kipfilets met behulp van een cocktailprikker.Was de spinazie en laat uitlekken.Verhit de boter en olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilets in ongeveer 20 min. gaar.Draai de kipfilets halverwege de baktijd om.Strooi er zout en peper op.Kook de spinazie in iets gezouten water gaar.Druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie.Schep met behulp van een ijbolletjestang ballen van de spinazie en leg die op de borden.Leg de kipfilet ernaast en geeft er gekookte krieltjes bij.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha