gevulde paprika's met kaassaus en sajoerboontj

Ingrediënten

  • 4 rode paprika's
  • 500 gram sperzieboontjes
  • 250 gram varkensfilet in kleine reepjes
  • 1 bakje sajoer tjampoer (conimex)
  • 4 koppen gare rijst
  • 25 gram boter
  • 2 el gehakte bieslook
  • 1 tl. kerriepoeder
  • peper
  • zout
  • voor de saus:
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 2.5 dl halfvolle melk
  • 100 gram oude geraspte kaas

Bereidingswijze

oven voorverwarmen op 180c maak de sperzieboontjes schoon en kook ze ca. 10 min, daarna met koud water afspoelensnijd de kapjes van de paprika's en verwijder de zaadlijsten kook ze even beetgaar in ruim kokend water en laat ze ondersteboven uitlekken bak de varkensfilet met de kerrie in de boter zachtjes bruin voeg de gare rijst toe en bak deze even mee vul de paprika's met dit mengsel en zet ze in een ovenschaal en zet de kapjes er weer op smelt voor de saus de boter en roer de bloem erdoor en laat dit ca. 1 min garen schenk dan onder goed roeren geleidelijk de melk erbij tot er een gladde saus ontstaat roer er de kaas doorheen en breng het op smaak met peper en zout en roer daarna de bieslook erdoor schep de saus om de paprika's heen in de ovenschaal zet de schaal ca. 10 min in het midden van de voorverwarmde oven roerbak in de tussentijd de sperzieboontjes met de mix volgens de gebruiksaanwijzing

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 489x