Gevulde uien met spek en gehakt

Ingrediënten


Bereidingswijze

In elke (hele) geschilde ui een kruidnagel prikken en in water met zout 30 minuten koken. De uien er uithalen en de kruidnageltjes verwijderen. Het nat wat laten inkoken. De piepkleine blokjes spek uitbakken, dan het gehakt al roerend met een vork rul bakken. De tomatenpuree toevoegen met het uitgeperste knoflookteentje en een paar lepels van het uikooknat. Van de gare uien een groot kapje afsnijden en de binnenstukken er uithalen. De kapjes en binnendeeltjes kleinsnijden en bij de gehaktmassa voegen zodat een smeuig mengsel ontstaat. Op smaak brengen met peper en zout. De uitgeholde uien met dit mengsel vullen en in een grote pan zetten gevuld met een bodempje uikooknat. De gevulde uien op een zacht vuur door en door heet laten worden. Geef het ingekookte nat (eventueel gebonden met wat allesbinder) er als saus bij. Lekker met gekookte aardappelen of stokbrood.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 615x

Jouw laatst bekeken recepten