Gewokte scampi's met pittige saus en tagliate

Ingrediënten


Bereidingswijze

Ontdooi de scampi's door ze even in lauw water te dompelen ze pellen dan makkelijker. Verwijder het zwart darmkanaaltje en dep ze droog.Verhit 1 eetlepel olijfolie in de wok. Gooi de scampi's erin en kruid ze met 1 geplet teentje knoflook, cayennepeper en zwarte peper. Bak ze kort en hevig aan. Blus de scampi's met de wijn, voeg de room toe en laat even inkoken tot sausdikte. Breng op smaak met sojasaus. Breng water aan de kook, dompel de eiernoedels (of tagliatelle) erin onder en laat ze van het vuur 4 minuten garen, giet ze af en meng ze onder de scampi's. Serveer op een warm bord en versier eventueel met groene kruidensnippers (dille, kervel...).

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha