Gierst uit de hooikist.

Ingrediënten


Bereidingswijze

Gierst wassen en 1 uur weken in 6 dl water.Gierst met het weekwater aan de kook brengen en ca. 15 minuten zachtjes koken.Melk tot tegen de kook aan verhitten en met wat zout door de gierst roeren.Gierst 1 uur laten nawellen in de hooikist.Intussen bosuitjes in ringetjes snijden en beetgaar roerbakken in de hete olie.Veldsla wassen, even uit laten lekken en in stukjes scheuren.Brie in stukjes snijden. Basilicum in stukjes scheuren. Gierst met een houten lepel of mixer tot een luchtige puree kloppen. Boter erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper.Bosui, veldsla, brie en basilicum erdoor scheppen. Direct opdienen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 642x

Jouw laatst bekeken recepten