Goele bengala daging

Ingrediënten

  • 750 gr varkensvlees in grove blokken gesneden
  • 2 geschilde en in blokjes gesneden aardappelen
  • 2 kopjes dikke santen
  • 2 tl ketoembar
  • 1 tl djinten
  • 1 tl koenjit
  • 1/2 tl djahepoeder
  • 2 in schijfjes gesnedenn rode of groene lombok
  • 1 grote fijngesneden ui
  • 3 fijngesneden teentjes knoflook
  • 2 blaadjes djeroek purut
  • Zout naar smaak

Bereidingswijze

Kook het vlees in wat water en bewaar de bouillonFruit in wat slaolie de knoflook, ui, lombok, ketoembar, djinten, koenjit en het djahepoeder. Bak hierin het vlees en voeg dan de santen, de stukjes aardappel en de daun purut toe. Laat het geheel 20 minuten op klein vuur doorsudderen, tot het vlees goed gaar is. Let wel, hoe dikker de kerrie, hoe lekkerder het smaakt. Let op voor te droog koken, doe er eventueel nog wat bouillon bij. Als de aardappelen gaar zijn, is de kerrie goed.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 654x

Jouw laatst bekeken recepten