groene kool schotel met seitan ragout en rijst

Ingrediënten

  • Voor de kool:
  • - 1 ui
  • - 1 teentje knoflook
  • - 1/2 groene kool
  • niet een te grote kool nemen
  • - beetje spice route kruidenmix
  • - eetlepel kerriepoeder
  • Voor de ragout:
  • - 1 ui
  • - 1 pak verse seitan
  • - volle eetlepel volkoren tarwemeel
  • - 2
  • 5 dl groentebouillon
  • - 25 gram boter of margarine
  • - beetje spice route kruidenmix
  • Zilvervliesrijst (snelkook) voor 2 personen

Bereidingswijze

- snij de groene kool in dunne repen - snipper beide uien, maar laat het twee porties. - snij de seitan in blokjes van ongeveer 2x2 cm.- kook de rijst gaar volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking (snelkook 8 of 12 minuten, maar gewone zilvervliesrijst heeft een kooktijd van 45 minuten) - roerbak in de koekenpan de ui totdat deze bruin begint te kleuren. - Pers het teentje knoflook erboven uit. - Voeg de spice route kruiden toe en de kerriepoeder. Roer dit goed door de uien. - voeg de kool toe. Verdeel voorzichtig de uien over de kool. - roerbak de kool op een laag pitje gaar. - roerbak de ui in de boter totdat deze glazig ziet. Mag absoluut niet bruin kleuren. - voeg de Seitan toe en laat dit nog even kort mee bakken. - voeg het meel in een keer toe en roer dit goed door. - Nu iedere keer scheutje voor scheutje een beetje van de bouillon toevoegen. Iedere keer na het toevoegen van een scheutje de roux weer opwarmen. - Als het weer een papje geworden is, de volgende scheut bouillon toevoegen. - Net zoveel bouillon toevoegen tot het de gewenste dikte heeft. - Op smaak brengen met de de spice route kruidenmix.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha