Hartige aardappeltaart uit de oven.

Ingrediënten


Bereidingswijze

Uitleg Italiaanse kaas: Pecorino Romano Waarschijnlijk de oudste Italiaanse kaas, die al door Plinius werd vermeld. Volgens sommigen werd hij al door Romulus, de stichter van Rome, bereid uit melk van zijn geiten. Die kaas zou tegenwoordig 'Caprino Romano' noemen, zoals men de koemelkkazen 'Vacchino Romano' noemt. In de eerste eeuw na Christus ontdekte Columealla, in Italie gekomen uit zijn geboortestreek Cadiz, de Pecorino Romano en in zijn 'De re rustica' gaf hij een volmaakte beschrijving van de bereiding. Het is een witte, compacte, geperste kaas, uit volle schapenmelk en gestremd met lamsstremsel. Het zijn cilinders van 15 tot 22 cm hoogte en met een gewicht dat varieert van 6 tot 22 kg. Hij heeft een wit, gladde korst, die soms met olie en soms met schapenvet, gele aarde of bezinksel van olijfolie wordt ingesmeerd. Hij wordt van november tot juni bereid en moet tenminste 8 maanden rijpen om zijn pikante smaak te krijgen. Oorsprong: schaap. Vetgehalte: 40%. Herkomst: Italie. Bron:Kaasmeester Elsen-Kaas.*Garnering: Van basilicum blaadjes plukken en een paar blaadjes achterhouden Pecorino in kleine stukjes schaven. *Aardappeltaart: Oven voorverwarmen op 225 graden.In kom melk en bloem gladroeren. Eieren toevoegen en loskloppen. In vijzel blaadjes met olijfolie en 4 teentjes knoflook tot puree wrijven. Op smaak brengen met peper en zout. Aardappelen grof raspen. Alles door melkmengsel roeren. Spekblokjes erdoor mengen. Vorm invetten met olie. Bestrooien met paneermeel. Aardappelmengsel overdoen in vorm. In midden van oven taart in 1 uur gaar bakken. *Afwerken:Taart met scherp mesje langs rand lossnijden Op grote schaal omkeren Schaal garneren met tomaat Tomaat bestrooien met zout en peper,geraspte kaas erover verdelen. Taart garneren met blaadjes basilicum.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 712x

Jouw laatst bekeken recepten