Hartige taart met kip en courgette

Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien.Was de courgettes, snijd de groenten in plakjes van 1 cm dik. Snijd de kipfilet in stukjes. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de stukjes kipfilets lichtbruin en gaar. Bak in een andere pan in wat boter de plakjes coutgette op half hoog vuur in ca. 4 minuten gaar. Keer de plakjes haverwege en bestrooi ze met zout, peper en oregano. laat de courgetteplakjes uitlekken. Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een lap en bekleed hiermee een ingevette springvorm. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem en strooi er paneermeel over. Maak een vulling van: plakjes courgette, stukjes kip en eindig met en laag courgette. Bestooi elke laag met zout, peper en oregano. Klop de eieren los met de room culinair of de slagroom, zout en peper. Bestrijk de deegrand met dit mengsel en schenk de rest over de vulling. Strooi er tot slot kaas over. Bak de taart op een rooster in het midden van de oven in 40-45 minuten lichtbruin en gaar.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

5 1

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 2909x

Jouw laatst bekeken recepten