Hazenrug van 't Platte land

Ingrediënten

  • Voor de marinade:2glazen rode wijn1el olijfoliegrof gemalen peper1t knoflook
  • gehakt niet geperst1grof gesneden ui1el paprikapoeder.
  • Verder nodig:zoutbloem75g roomboter2 speculaasjes1/4ltr slagroom.

Bereidingswijze

De hazenrugstukken in de marinade leggen,afdekken en minstens een halve dag laten liggen.Af en toe de stukken omdraaien.Daarna de hazenrug uit laten lekken en de marinade opvangen.Bestrooi de hazenrug met zout en wentel ze stevig door bloem.Verhit de boter in een diepe braadpan en schroei het vlees aan alle kanten bruin.Temper het vuur en voeg de marinade toe.Als het nodig is nog een beetje bouillon(van een blokje is goed)tot het vlees net onder staat.Verkruimel de speculaasjes in de pan.Sluit deze en laat de hazenrug lekker gaar sudderen in ca.60min.Neem het vlees uit de pan.Doe de slagroom in de jus en laat die tot de helft inkoken.Leg de hazenrug in een diepe vleesschaal en giet de saus er overheen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 364x

Jouw laatst bekeken recepten