Hazerugfilets met rode wijnsaus en

Ingrediënten

  • 4-6 hazenrugfilets (ca. 450 g)
  • 50 g boter
  • peper
  • zout
  • voor de saus:
  • 1 sjalotje
  • 25 g boter
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl rode wijn
  • 2 dl wildfond
  • 1 el bessengelei
  • cranberrycompote of bosvruchtenjam
  • 1 el geraspte pure chocolade
  • voor de mosterdpuree:
  • 500 g geschilde aardappels
  • zout
  • 1 dl melk of kookroom
  • 1 el pittige mosterd
  • klontje boter

Bereidingswijze

Begin met de mosterdpuree. Kook de aardappelen met zout gaar. Giet ze af en maak er met de melk, mosterd en boter een luchtige puree van. Houd deze even warm. Pel en snipper het sjalotje voor de saus. Fruit het in de boter met het geperste teentje knoflook. Giet de rode wijn erbij en laat iets indampen. Voeg de wildfond toe en kook de saus in tot de gewenste dikte. Schep de bessengelei en chocolade erdoor.Verhit de boter. Leg de hazenrugfilets als het schuim van de boter wegtrekt in de pan en bak ze aan elke kant 3-4 min. Bestrooi ze met peper en zout. Serveer het gerecht op de borden. Leg op ieder bord een bergje mosterdpuree. Verdeel daarover de in mooie plakjes gesneden hazenrug en schep de saus erbij.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha