Herten ragout

Ingrediënten

  • -1 kg in grote dobbelstenen gesneden hertevlees
  • -1 wortel en 1 ui grof gesneden
  • -2 el bloem
  • -2 tenen knoflook
  • -1 bouquet garni
  • -zout
  • peper
  • -12
  • 5 cl bloed van het vlees (desgewenst)
  • -olie en boter
  • -voor de marinade 1 l pittige rode wijn

Bereidingswijze

-marineer het vlees 24 u -goed laten uitlekken en bestrooien met zout en peper-bak het vlees in wat olie en de boter even aan -doe de stukjes wortel en ui erbij met de bloem -alles dooreen scheppen en de marinade erbij gieten -voeg de knoflook erbij, bouquet garni en wat zout -stoof het vlees met het deksel op de pan, op zacht vuur in circa 90 min -haal de stukken vlees uit de pan en laat ze goed uitlekke -heb je wat bloed, klop het met een garde door de hete saus en giet het mengsel terug in de pan -zeef de saus boven het vlees -pan terug op het vuur zetten en de massa aan de kook brengen

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 372x

Jouw laatst bekeken recepten