Hertengoulash
Ingrediënten
- -1 kg hertenbout
- -100 g bacon (fijn gesneden)
- -2 uien (fijn gesnipperd)
- -1 el braadboter
- -1/2 th lepel paprikapoeder
- -2 el kruidenjenever
- -1 dl portwijn
- -2
- 5 dl wildfond
- -zout
- -1 th lepel gedroogde tijm
- -5 jeneverbessen
- -peper
- -1 bouquet garni
- -150 g cantharellen
- -1 el boter
- -2 el versgehakte peterselie
- -3 el rode bosbessen
- -2 dl zure room
Bereidingswijze
-snij het vlees in stukjes
-fruit in de braadboter de bacon en ui aan
-vlees erbij en goed aanbakken
-bestrooien met de paprikapoeder en overgieten met de kruidenjenever en de port
-kort aan de kook brengen
-de fond, de kruiden en het bouquet garni toevoegen en het vlees afgedekt circa 60 min smoren*na 40 min smoren de cantharellen schoonmaken, wassen een ze uit laten lekken
-schil en snipper de tweede ui
-boter in een pan verhitten en de ui en de paddestoelen erin bakken, kruiden met peper en zout en alles circa 10 min smoren
-roer dan de peterselie erdoor
*de hertengoulash uit de pan nemen en warm houden
-bouquet garni en de jeneverbessen verwijderen en breng het braadvocht aan de kook
-voeg al roerend de rode bosbessen en de zure room erbij
-meng deze saus met de goulash en schep voorzichtig de paddestoelen er doorheen
Wat vind je van het recept? Geef je mening!
0 0Reageer zelf op dit recept
Over dit recept
- Aantal keer bekeken: 804x
Jouw laatst bekeken recepten
Populaire recepten van vandaag
- Macarons
- Italiaanse ciabatta met gorgonzola en rode ui
- "ZOTHEID" UIT NEW YORK
- SOUFLAKI
- Heerlijk verse room Bospaddestoelensoep
- Spaghettie met tomatensaus
- Chocoladetaart
- Sambal van kippenlevertjes (Suriname)
- Ben & Jerry's New York Super Fudge Chunk Ice Cream
- Kip gevuld met krab en bospaddestoelen, witte koo