Hertengoulash

Ingrediënten

  • -1 kg hertenbout
  • -100 g bacon (fijn gesneden)
  • -2 uien (fijn gesnipperd)
  • -1 el braadboter
  • -1/2 th lepel paprikapoeder
  • -2 el kruidenjenever
  • -1 dl portwijn
  • -2
  • 5 dl wildfond
  • -zout
  • -1 th lepel gedroogde tijm
  • -5 jeneverbessen
  • -peper
  • -1 bouquet garni
  • -150 g cantharellen
  • -1 el boter
  • -2 el versgehakte peterselie
  • -3 el rode bosbessen
  • -2 dl zure room

Bereidingswijze

-snij het vlees in stukjes -fruit in de braadboter de bacon en ui aan -vlees erbij en goed aanbakken -bestrooien met de paprikapoeder en overgieten met de kruidenjenever en de port -kort aan de kook brengen -de fond, de kruiden en het bouquet garni toevoegen en het vlees afgedekt circa 60 min smoren*na 40 min smoren de cantharellen schoonmaken, wassen een ze uit laten lekken -schil en snipper de tweede ui -boter in een pan verhitten en de ui en de paddestoelen erin bakken, kruiden met peper en zout en alles circa 10 min smoren -roer dan de peterselie erdoor *de hertengoulash uit de pan nemen en warm houden -bouquet garni en de jeneverbessen verwijderen en breng het braadvocht aan de kook -voeg al roerend de rode bosbessen en de zure room erbij -meng deze saus met de goulash en schep voorzichtig de paddestoelen er doorheen

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha