Hete kip met santen (Ajam pedis met santen)

Ingrediënten

  • 500 gr. kipfilet
  • 5 stuks lomboks
  • rode
  • verse
  • van de zaadjes ontdaan
  • 1 stuk ui
  • rode
  • 3 teentjes knoflook
  • gehalveerde
  • 5 el. sojasaus
  • Japanse ongesuikerde
  • 2 dl. santen
  • dunne
  • 1 tl. trassie.html" itemprop="name">trassi
  • 1 el. olie
  • Zout

Bereidingswijze

In plaats van 5 eetlepels kikkoman-sojasaus kunt u ook 5 theelepels tamari gebruiken.Snijd de kipfilet in stukjes. Snijd de lomboks in grote stukken en de ui in vieren. Maak de ui, knoflook, lombok en trassi fijn in de keukenmachine of met de staafmixer.Verhit de olie in een pan en bak hierin het uimengsel circa 3 minuten. Voeg de stukjes kip toe en bak ze totdat ze lichtbruin zijn. Voeg dan de kikkoman-sojasaus of tamari, santen en zout toe. Roer alles goed door en temper de warmtebron. Laat de kip zachtjes in 15 minuten gaar worden.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha