Hongaarse goulash met sperziebonen

Ingrediënten

  • 500 gr doorregen runderlappen -
  • 2 el bloem -
  • 100 gr boter -
  • 50 gr magere spekreepjes -
  • 1 grote ui
  • fijngesnipperd -
  • 2 tenen knoflook
  • fijngesnipperd -
  • 2 rode paprika's -
  • 2 groene paprika's -
  • 1? eetlepel paprikapoeder -
  • 1 vleesbouillontablet -
  • 500 gr ontvelde tomaten -
  • 1 dl rode wijn -
  • 2 tl tijm -
  • 4 vastkokende aardappels -
  • 200 gr sperziebonen -
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Het vlees in stukken snijden en door de bloem wentelen. In een braadpan de boter verhitten en het vlees op een matig hoog vuur in ? 5 minuten al omscheppend romdom bruin bakken. De spekreepjes ? 2 minuten zachtjes meebakken. De paprika's schoonmaken en in stukken snijden, ze samen met de ui- en knoflooksnippers door het vlees scheppen en ? 2 minuten zachtjes meebakken. Het bouillontablet oplossen in 2 dl heet water. Langs de rand van de pan de tomatenblokjes, de wijn en de bouillon bij het vlees schenken. De tijm toevoegen.De goulash aan de kook brengen en afgedekt ? 2 uur heel zachtjes (op een vlamverdeler) laten sudderen. De aardappels schillen en in kleine blokjes snijden. De sperziebonen schoonmaken, wassen en in drieen snijden. De aardappelblokjes en de sperziebonen door de goulash scheppen en het dan nog ? 45 minuten gaar smoren.Op smaak brengen met zout en peper.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

5 1

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 767x

Jouw laatst bekeken recepten