Hongaarse ovenschotel met groene kool en zure room

Ingrediënten


Bereidingswijze

Snij de groene kool in hele fijne reepjes. Kook de rijst gaar. Pel en snipper de ui en de knoflook. Bak de blokjes mager gerookt spek knapperig.Verhit 1 eetlepel olie in de wok en roerbak hierin het gehakt rul samen met de ui en de knoflook. Maak op smaak met zout en peper. Haal het gehakt uit de pan en roerbak in de rest van de olie de groene kool met de kummelzaadjes in ? 10 minuten beetgaar. Roer de zure room door de groene kool en breng op smaak met zout en peper. Meng de blokjes mager rookspek met het paprikapoeder door de gekookte rijst. Oven voorverwarmen op 200?C. Vet een ovenschaal in. Onderin de schaal eerst de groene kool, dan het gehakt en daarover de rijst. Bestrooi met de geraspte kaas. Zet de schaal ? 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven en laat er een bruin korstje op komen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha