Ierse stoofpot (Irish stew)

Ingrediënten

  • 400 g lamsvlees
  • (van bout of schouder)
  • 1 kilo aardappels (vastkokers)
  • 1 winterwortel
  • 2 uien
  • 1 prei
  • 40 g boter
  • zout en versgemalen peper
  • circa 3/4 l vleesbouillon
  • 250 g gesneden witte of groene kool
  • 2 eetl. fijngehakte peterselie

Bereidingswijze

Snijd het lamsvlees in grote dobbelstenen. Snijd de geschilde aardappelen in plakken van een halve centimeter dik. Snijd de geschilde wortel in dunne plakken, de gepelde uien en de schoongemaakte prei in ringenVerhit de boter in een grote braadpan en bak het vlees snel aan alle kanten aan. Bestrooi het met zout en peper. Giet de helft van de bouillon in de pan en breng aan de kook. Temper de hittebron en laat het vlees 30 minuten zachtjes stoven. Leg vervolgens een laag aardappelplakken in de pan, gevolgd door de uien, winterwortel, prei en kool. Giet de rest van de bouillon over de groenten en breng aan de kook. Temper opnieuw de hittebron en laat alles nog eens 25-30 minuten zachtjes stoven. Bestrooi het gerecht met fijngehakte peterselie.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 557x

Jouw laatst bekeken recepten