In Bier gestoofd Varkensvlees

Ingrediënten

  • 1 kilo varkenslappen Bouquet garni van 1 laurierblad
  • 1 takje tijm
  • 6 takjes peterselie 30 gram boter 750 gram uien in dunnen ringen gesneden 2 tl suiker 50 gram droog wit broodkruim ? liter bier (naar keuze).

Bereidingswijze

Bestrooi het vlees met zout en peper. Smelt de boter in een ruime ovale stoofpan. Schroei het vlees rondom aan en doe de garni er bij., haal het dan uit de pan en zet het weg. Doe de uien in de pan en fruit ze in circa 3 tot 4 minuten goudbruin, Roer er de suiker en het broodkruim doorheen en laat het mengsel nog 2 minuten bakken tot het goudbruin is Leg het vlees er bovenop, gier er het bier bij en breng de vloeistof aan de kook. Leg een deksel op de pan en laat de inhoud 2 uur stoven. Draai het vlees herhaaldelijk om. Leg het vlees op een dienschaal en schep de uien er omheen. Kook het stoofnat op hoog vuur in tot het licht gebonden is. Giet de saus over de uien en dien vervolgens onmiddellijk op.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 539x

Jouw laatst bekeken recepten