In Calvados gestoofd Rundvlees

Ingrediënten


Bereidingswijze

Vraag de slager om een stuk vlees te larderen met het spek en de ham, en om het op te binden. Bind het bouquet garni tot een bosje. Pel de ui en steek er de kruidnagels in. Breng een ruime pan water aan de kook. Laat er de kalfspoot met het zwoerd 5 minuten in blancheren. Giet ze af. Spoel ze onder de koude kraan en snij het zwoerd in grote vierkanten. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit de olie in een ovale, ovenbestendige stoofpan van het juiste formaat en braad het vlees aan alle kanten in aan. Doe er de kalfspoot, het zwoerd, het bouqet garni, de ui en de wijn toe en zo nodig wat meer wijn of bouillon zodat het vlees onderstaat. Strooi er wat zout en peper bij en leg een deksel op de [an. Zet de pan in de oven en laat het gerecht 5 uur stoven. Pluk het vlees van de kalfspoot in snij het in vierkantjes van 1 cm. Snij het zwoerd in hetzelfde formaat. Haal het vlees met een schuimspaan uit de pan, leg het op een dienschaal, verwijder het garen en schik er het kalfsvlees met het zwoerd omheen. Hou dit warm. Kook zo nodig het stoofnat ten slotte op hoog vuur in tot een stroperige saus en dien hen, in een sauskom, afzonderlijk op.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 326x

Jouw laatst bekeken recepten