In Elzasser wijn gestoofde reeragout

Ingrediënten

  • -1 reeschouder (ontbeent en het vlees in stukjes gesneden)
  • -olie
  • -50 g boter
  • -1 el bloem
  • -1 wortel (in blokjes)
  • -1 ui ( gesnipperd)
  • -1 bouquet garni
  • -1 bolletje knoflook (gepeld)
  • -1 fles Riesling
  • -grof zout
  • -50 cl slagroom
  • -zout en peper

Bereidingswijze

*bak het vlees in een braadpan mooi bruin in wat olie en de boter *laat het vlees uitlekken en giet het vet af *vlees terug in de pan doen en de bloem erdoor roeren *doe de wortel, ui, het bouquet garni en het gehalveerde knoflookbolletje erbij *giet de wijn erbij en giet er alleen wat water bij, indien het vlees niet helemaal onder staat *strooi grof zout erbij en met deksel op de pan op een laag pitje circa 90 min laten stoven*controleer of het vlees gaar is en haal het vlees en alle groenten uit het vocht *roer de slagroom door het vocht en laat inkoken tot een romige saus *saus op smaak brengen met zout en peper en het vlees erdoor roeren en alles nog even aan de kook brengen

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 649x

Jouw laatst bekeken recepten