Indonesische visschotel

Ingrediënten

  • 600 gr kabeljauwfilet
  • 1 eetlepel zonnebloem-
  • mais- of saffoerloe
  • 1 prei
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel gemberpoeder of stukjes verse gemberwortel
  • fijngesneden
  • 2 theelepels laospoeder of stukje laos
  • gesneden
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 dl (groenten)bouillon of water en blokje

Bereidingswijze

Was de vis, snijd de kabeljauw in stukjes. Snijd de prei in ringetjes, was ze zorgvuldig schoon onder de koude kraan. Laat even uitlekken in een zeef of vergiet. Pel zowel de uien als de teentjes knoflook. Snijd ze allebei in kleien stukjes.Verhit de olie in een wok. Bak daarin de preirintjes samen met de ui en de knoflook. Voeg sambal, gember en laos toe. Schep even door. Voeg de bouillon en de soja toe. Breng alles aan de kook. Zorg er nu voor dat het - de hittebron op de laagste stand - heel zachtjes doorpruttelt. Leg de stukjes vis op de saus. Doe het deksel op de pan en laat de kabeljauw zo in 15 minuten gaar worden. Schep de vis heel voorzichtig door het mengsel.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha