Italiaanse aardappelgnocchi

Ingrediënten

  • 1 wortel - 1 stengel bleekselderij - 1 kleine ui - 300 gram tomaten - 60 gram panchetta - 300 gram runderhaas - 60 gram boter - 4 eetlepels droge witte wijn - zout en peper - 1 kilo vastkokende aardappelen - 220 gram patentbloem - 1 ei - 75 gram geraspte Parmenzaanse kaas

Bereidingswijze

Maak de wortel, bleekselderij, ui en tomaten schoon en snijd ze in stukjes. Snijd de panchetta in stukjes. Snijd de runderhaas in blokjes. Smelt 2 eetlepels boter in een braadpan en voeg de wortel, bleekselderij, ui, panchetta en het vlees toe en laat het al omscheppend kleuren. Zet het vuur laag en laat het op half hoog vuur 10 minuten zachtjes bakken. Voeg de wijn en tomaten toe en breng het op smaak met zout en peper. Stoof het mengsel 2 uur op heel laag vuur. Boen intussen de aardappelen schoon en kook ze met de schil in water gaar. Giet de aardappelen af en pel ze. Stamp de aardappelen fijn. Voeg de bloem en zout naar smaak toe. Meng alles goed door elkaar en maak in het miden een kuiltje. Breek het ei in het kuiltje en kneed alles tot een stevig deeg. Snijd stukken van het deeg en rol er met de hand lange dunne worstjes van. Snijd ze in stukjes van 3 cm. Rol ze over de tanden van een vork zodat ze geribbeld ovaal worden. Leg ze op een met bloem bestoven plank. Kook de ghnocchi in een ruime pan water met zout in gedeelte gaar. Zodra ze boven komen zijn ze gaar. Schep ze met de schuimspaan eruit. Schep de saus erover en verdeel de rest van de boter er in klontjes over. Bestrooi met de kaas en serveer direct.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha