Jambalaya met chorizo en garnalen

Ingrediënten

  • 3 eetlepels (mais)olie
  • 2 eetlepels bloem (eventueel)
  • 375 gr varkensvlees in dobbelsteentjes gesneden
  • 375 gr chorizo of zandkuilen in blokjes gesneden
  • 8-12 kipkarbonades (afhankelijk van aantal eters)
  • 2 stelen bleekselderij
  • gesneden
  • 1 grote ui
  • in ringen
  • 4 knoflooktenen
  • geperst
  • 1 groene paprika
  • zonder zaad in stukken
  • 2 groene jalapenopepers
  • 1 boutquet garni van laurier
  • tijm
  • peterselie en salie
  • 1 theelepel gedroogde chilivlokken
  • 500 gr rijpe vleestomaten
  • gehakt
  • 500 gr langkorrelige rijst
  • 1 liter kippen- of groentenbouillon
  • 125 gr gerookte ham
  • in repen
  • 250 gr ongekookte gamba-staarten
  • met schaal

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote vuurvaste pan met dikke bodem. Roer e bloem erin, als u die gebruikt tot een goudbruine roux. Voeg het varkensvlees en de worst toe en bak het vlees al roerend 6-7 minuten tot alles bruin is. Haal alles met een schuimspaan uit de pan. Voeg de kipkarbonades toe en bak deze tot ze goudbruin en bijna gaar zijn. Doe het varkensvlees en de worst weer terug in de pan, voeg selderij, ui, knoflook, paprika en/of pepers, het bouquet garni en chilivlokken toe. Roer nog 2 minuten om. Voeg de tomaten en de rijst toe en roer tot de rijst aan alle kanten met olie is bedekt.Giet de hete bouillon erbij en breng alles weer aan de kook, leg een deksel op de pan en zet het vuur zacht. Laat alles ongestoord 10-12 minuten zachtjes koken, voeg dan de ham en de garnalen toe. Leg een deksel op de pan en kook alles nog 5 minuten tot de gamba?s roze en stevig zijn, de ham warm, het vocht bijna helemaal opgenomen. Schep alles voorzichtig om. Bedek de pan en laat alles nog 3-4 minuten van het vuur af staan.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 600x

Jouw laatst bekeken recepten