*Jamie Oliver's gestoomde vis met couscous

Ingrediënten

  • - 1 handvol couscous
  • - lauw water
  • - ? gesnipperde ui
  • - 2 teentjes knoflook
  • fijngesneden
  • - 2 rode pepers zonder zaadjes
  • 1
  • fijngehakt en 1 in ringetjes
  • - Olijfolie extra virgin
  • - 1 theelepel (zee)zout
  • - 1 theelepel venkelzaad
  • - 1 theelepel komijnzaad
  • - 1 theelepel korianderzaad
  • - Stokje kaneel (ca. 2
  • 5 cm)
  • - Klontje ongezouten boter
  • - 1 toefje verse koriander
  • alleen de
  • stengels fijn gesneden
  • - 200 a 300 g mosselen
  • - 2 wittevisfilets met vel
  • zonder graat
  • - 2 rodebaarsfilets met vel
  • zonder graat
  • - 100 g zeeduivel in stukken
  • - Kristalzeezout en versgemalen zwarte
  • peper
  • - 2 citroenen
  • 1 gehalveerd en 1 in plakjes
  • voor het serveren
  • - 3 eetlepels creme fraiche

Bereidingswijze

1. Laat de couscous wellen in een kom met lauw water. 2. Bak de ui samen met knoflook en de fijngehakte peper in olie. 3. Stamp het zeezout, de venkelzaadjes, de komijnzaadjes, de korianderzaadjes en het kaneel fijn. Voeg deze, samen met de boter, toe aan de gebakken ui. Wanneer de boter gesmolten is, de fijngesneden koriander en de couscous toevoegen. 4. De warmtebron laag zetten en de vis, de mosselen en de visfilet (met de velkant naar boven) toevoegen. Wat olijfolie erover gieten en wat zout, peper en de 2 halve citroenen toevoegen. Afdekken met bakpapier en gedurende 15 min laten stomen. 5. Strooi voor het opdienen de korianderblaadjes en in ringetjes gesneden peper over het geheel en knijp de twee halve citroenen erboven uit. Schep dan de creme fraiche erover en besprenkel met een beetje olijfolie.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha